יום שישי, 17 באפריל 2009

האם כדאי ללמוד יחסי ציבור?


לפני כמה שבועות התקשר אלי מישהו שסיפור כי הוא רוצה לעשות הסבה מקצועית ולעבוד בתחום יחסי ציבור.
כמובן שבתקופת זו המלצתי בפניו שאם יש לו עבודה קבועה עדיף שישאר בה עד יעבור זעם (מיתון) אבל בעיקרון, אין לי יותר מידי עצות טובות מלבד - להצליח לשכנע בעל משרד יחסי ציבור זה או אחר לקחת אותו בתור מתמחה או משהו כזה.
הוא התייעץ אם כדאי לו להכשיר את עצמו בתחום הלימודי ואם כן, אז איפה ללמוד יחסי ציבור. לא ערכתי סקר, אבל אם הייתי עושה אני בטוח שרוב מנהלי משרדי יחסי הציבור לא למדו יחסי ציבור באופן פורמלי, לא יחסי ציבור, לא תקשורת ולא עיתונות. רובם ככולם הגיעו לתחום והתמקצעו דרך ניסיון.תחום לימודי התקשורת הוא חדש יחסית ואני משוכנע שהוא מעניין במיוחד. מה שכן, נדמה לי שהוא לא נותן לאף אחד נקודות זכות כאשר הוא מתחיל לחפש עבודה. אצלי לפחות לא.
כאשר אני עובר על קורות חיים שנשלחים אלי, לא ממש חשוב לי איפה למד. מה שכן, חשוב לי שהוא למד. לימודים אקדמיים קודם כל פותחים את הראש, נותנים איזו גישה, נותנים עוד "משקפיים" להסתכל על העולם, על החיים. לי באופן אישי, אבל נדמה לי שרוב מנהלי משרדי יחסי הציבור יודו שכך, לימודי התקשורת או אפילו לימודים מקצועיים בתחום יחסי ציבור, אינם מעידים על יכולותיו של המועמד.המקום היחידי שבאמת אפשר ללמוד בו את המקצוע הוא במשרד יחסי ציבור.

יום חמישי, 5 בפברואר 2009

ואלה שמות נשות יחסי הציבור העסקיים

מגזין ליידי גלובס יצא בגיליון שלם שעוסק בתדמית אישית ובעיקר בתחום של שיווק עצמי. וכמובן איך לא, יזם פגישת צמרת של נשות יחסי הציבור שלדעת העיתון (וכנראה לדעת רבים אחרים) הן  המובילות בתחום:

ארנה גור אל, הילה רהב, טלי רוזן, רות שטרית, דסי וגנר,  אתי ברקין, יפה אפרתי, רונית שטרן, דפנה טריואקס, דניאלה ריינבנבך ואירנה שלמור. 

בכל זאת כדי לתת איזשהו בידול, כלל הגיליון גם "ראיון חושפני" עם אירנה שלמור.  

הגיליון מעניין, הכתבות מעניינות, גם הראיון עם אירנה שלמור מעניין. אבל הנקודה המעניינת היא הבידול, או איך להגיד משהו ברמיזה, איך להגיד שכולן אולי טובות ונהדרות, אבל אירנה שלמור היא דרגה אחת מעל כולן. 

יתכן מאוד שזה נכון, יתכן מאוד שזה מוכח אפילו במספר לקוחות, מחזור עסקי וכיו"ב לדעתי הנקודה חשובה. אולי בתור איש יחסי ציבור המנהל משרד יחסי ציבור קטן שמנסה לקדם את הלקוחות שלו גם לכתבות מסוג כזה (כתבות שסוקרות תחום) חשוב לדעת לא רק מי יופיע בכתבה, אלא איזו כתבה תהיה סמוכה ומי ירואיין שם.




קישורים: