לפני כמה שבועות התקשר אלי מישהו שסיפור כי הוא רוצה לעשות הסבה מקצועית ולעבוד בתחום יחסי ציבור.
כמובן שבתקופת זו המלצתי בפניו שאם יש לו עבודה קבועה עדיף שישאר בה עד יעבור זעם (מיתון) אבל בעיקרון, אין לי יותר מידי עצות טובות מלבד - להצליח לשכנע בעל משרד יחסי ציבור זה או אחר לקחת אותו בתור מתמחה או משהו כזה.
הוא התייעץ אם כדאי לו להכשיר את עצמו בתחום הלימודי ואם כן, אז איפה ללמוד יחסי ציבור. לא ערכתי סקר, אבל אם הייתי עושה אני בטוח שרוב מנהלי משרדי יחסי הציבור לא למדו יחסי ציבור באופן פורמלי, לא יחסי ציבור, לא תקשורת ולא עיתונות. רובם ככולם הגיעו לתחום והתמקצעו דרך ניסיון.תחום לימודי התקשורת הוא חדש יחסית ואני משוכנע שהוא מעניין במיוחד. מה שכן, נדמה לי שהוא לא נותן לאף אחד נקודות זכות כאשר הוא מתחיל לחפש עבודה. אצלי לפחות לא.
כאשר אני עובר על קורות חיים שנשלחים אלי, לא ממש חשוב לי איפה למד. מה שכן, חשוב לי שהוא למד. לימודים אקדמיים קודם כל פותחים את הראש, נותנים איזו גישה, נותנים עוד "משקפיים" להסתכל על העולם, על החיים. לי באופן אישי, אבל נדמה לי שרוב מנהלי משרדי יחסי הציבור יודו שכך, לימודי התקשורת או אפילו לימודים מקצועיים בתחום יחסי ציבור, אינם מעידים על יכולותיו של המועמד.המקום היחידי שבאמת אפשר ללמוד בו את המקצוע הוא במשרד יחסי ציבור.
קישורים: זמר עברי הפקת אירועים
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה